Pestele de la cap se impute…

admin 16 June 2009 0
share save 256 24Pestele de la cap se impute...

Alexandru PETRESCU

Industrial cultivat in Vietnam , de-a lungul raului Mekong, pestele Pangas sau Pangasius (cum il stim noi ), a fost introdus recent pe piata.
Intr-o foarte scurta perioada de timp, acesta a crescut in popularitate in Franta si in intreaga Europa. Francezii infuleca Pangasius ca si cum ar fi ultima lor masa. E un peste foarte accesibil ca pret(relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fara oase si are o aroma si textura neutra (blanda); multi l-ar compara cu codul. Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplacut. Sper ca informatiile furnizate aici va vor servi ca informatii importante pentru dumneavoastra si viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs.

Iata de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius:
Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otravuri si bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta, aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul raului arunca substante chimice si deseuri industriale direct in el.
A se lua aminte : un prieten a testat in laborator acest peste si ne spune sa evitam consumarea lui, datorita riscurilor mari de contaminare. Indiferent de rapoartele si recomandarile impotriva vanzarii, supermarketurile inca vand publicului larg, chiar daca stiu ca sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara foarte bine si, implicit, profiturile companiilor cresc.


Pangasius nu este un peste ecologic, ba, dimpotriva, este un experiment genetic si o “bomba” biologica. Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice, sunt crescuti in Vietnam si, mai nou, pentru ca cererea a devenit foarte mare pe pietele din intreaga lume, deseori sunt injectati cu hormoni proveniti din urina deshidratata, deoarece au constatat ca astfel pestii cresc mai repede mari si carnea lor devine mai “pufoasa”.

Studiati si voi toate informatiile legate de acest nou “trend” de peste si luati singuri decizia daca il mai consumati sau nu!

INTRATI PE ACEASTA PAGINA SI AFLATI SINGURI…


Facebook Comments