Romanii vor circula fara viza in America in cateva luni

Marian Petruta 27 October 2008 1
share save 256 24Romanii vor circula fara viza in America in cateva luni

Marian PETRUÈšA

[singlepic=728,200,150,,right]

Cetatenii din Romania se afla printre tarile care vor primi, in urmatoarele cateva luni, dreptul sa calatoreasca pe teritoriul SUA fara viza, informeaza ziarul Financial Times.


Anuntul a fost facut de secretarul american pe probleme de securitate interna, Michael Chertoff, aflat azi intr-o vizita surpriza prin tarile recent acceptate in programul Visa Waiver.
Bulgaria, Cipru, Grecia, Malta si Polonia se numara printre tarile care vor fi de asemenea acceptate. Èšarile care au primit de curand dreptul de a calatori fara vize in SUA sunt: Cehia, Estonia, Ungaria, Latvia, Lituania, Slovacia si Coreea de Sud.
Visa waiver este un program care permite cetatenilor acestor tari sa calatoreasca in America fara a mai avea nevoie de viza. Durata sederii este de maxim de trei luni, si se aplica doar celor care vin in scopuri turistice si de afaceri, pentru restul categoriilor fiind in continuare nevoie de viza. Ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman , a declarat saptamana trecuta ca in luna Noiembrie tara noastra si Statele Unite vor semna o intelegere cu privire la perfectionarea metodelor de securitate pentru zborurile aeriene dinspre Romania, cat si implementarea normelor pentru a se putea pune in aplicare eliminarea vizelor.


Facebook Comments