Turneu în Franta si SUA în memoria Doinei si Ion Aldea-Teodorovici

admin 15 February 2012 0
Turneu în Franta si SUA în memoria Doinei si Ion Aldea-Teodorovici
share save 256 24Turneu în Franta si SUA în memoria Doinei si Ion Aldea Teodorovici

2012 Anul Doina si Ion Aldea Teodorovici

Sub genericul „Dragostea ce misca sori si stele”, o serie de spectacole dedicate creatiei sotilor Doina si Ion Aldea Teodorovici se desfasoara, în perioada 8 – 20 februarie, la Paris (9 februarie), New York (11, 12, 17 februarie) si Washington (15 februarie).

Concertele sunt sustinute de un grup de sase artisti români din Republica Moldova care interpreteaza melodii din repertoriul Doinei si Ion Aldea Teodorovici, iar actorul Nicolae Jelescu sustine un recital de poezie pe versurile poetilor Mihai Eminescu, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi si Adrian Paunescu.


Evenimentele sunt organizate de Asociatia Obsteasca „Doua inimi gemene” cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni si a Ambasadelor României la Paris si Washington si a misiunii permanente a tarii noastre pe lânga Natiunile Unite la New York.

Anul 2012 a fost declarat, de catre Guvernul Republicii Moldova, „Anul Doina si Ion Aldea Teodorovici”, artisti emeriti, Cavaleri ai celei mai înalte distinctii de stat, Ordinul Republicii Moldova. Cei doi promotori ai limbii si culturii române si-au pierdut viata la 30 octombrie 1992 într-un accident în localitatea Cosereni, judetul Ialomita, România.


Facebook Comments